9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9

Sopron

A terület már ősidők óta lakott.A terület, amely ma Nyugat-Magyarország volt a tartomány a Római Birodalomban, a város ún Scarbantia állt itt. A fórum is található, ahol a fő tér Sopron találnak ma.

A népvándorlás Scarbantia hitték, hogy kihalt, és a magyarok érkeztek a térségből, hogy romokban hever. A 9-11 évszázaddal a magyarok megerősítették a régi római város falai, és épített egy kastélyt. A város megkapta a magyar név ebben az időben a vár ispán nevét Suprun. Az, hogy 1153-ban említik, mint fontos várost.

A király 1273 Otakar II of Bohemia megszállt a kastélyban. Annak ellenére, hogy ő vette át a gyermekek Sopron nemesség vele a túszokat, a város megnyitotta kapuit, amikor a hadseregek King Ladislaus IV of Hungary megérkezett.  A király által odaítélt Sopron emelkedő azt a rangot a szabad királyi város.

16-19 évszázad

A török megszállás a Magyarország az oszmán törökök feldúlták a várost, 1529, de nem foglalnak el. Sokan a megszállt területeken menekült Sopron, és a város fontossága egyre nőtt.

Az 1676 Sopron megsemmisült a tűzben. A mai város született a következő néhány évtizedben, amikor a csodálatos barokk épületek épültek helyett a régi középkori is. S

20. század

A szakítás az Osztrák-Magyar Monarchia, négy nyugat-magyarországi megyék (Pozsony (Pressburg német), Vas (Eisenburg), Sopron (Ödenburg), Moson (Wieselburg) német részre kapott, hogy Ausztria a szerződések St.Germain ( 1919) és a Trianon (1920). Miután a helyi zavargások, Sopron státusza részeként Magyarország (együtt, hogy a környező nyolc falu) az a döntés született, a helyi népszavazás tartott december 14, 1921, 65% szavazati Magyarországon. Azóta Sopron kérték A Leghűségesebb Város, és a népszavazás évfordulója alkalmából a város ünnep. A másik három (a negyedik megye Pressburg – Pozsony marad, Csehszlovákia) nyugati részén a odaítélt megyében napjainkban az osztrák szövetségi állam Burgenland.

Sopron sokat szenvedett a második világháború, mint a nácik és magyar szövetségeseik szállítják a halál táborok és megölte majdnem minden zsidó polgárok és néhány baloldali munkások, és azt több alkalommal bombázták.

A szovjet Vörös Hadsereg elfoglalta a várost április 1., 1945.

. Augusztus 19, 1989, ez volt a helyszíne a Páneurópai Piknik, a tiltakozás a határ Ausztria és Magyarország között, melyet több mint 600 polgárai Kelet-Németország, hogy kijuthasson a GDR a Nyugatot.

Mivel az első sikeres határátlépését segített elő a terepet a tömeg járat a kelet-német állampolgár, oda vezetett, hogy csökkent a berlini fal a november 9, 1989.

A szocialista korszak a kormányzat igyekezett Sopron pedig egy ipari város, de sok a középkori város központjában marad, így a város továbbra is vonzó telephely a turistákat.

Miután a város közelében sehol, azaz, hogy a vasfüggöny, Sopron most újra létrehozni a teljes kereskedelmi kapcsolatai a közeli Ausztriában.

Ezenkívül, miután elnyomta a hidegháború Sopron német kultúra és az örökség most elismert újra. As a consequence in the city most street- and traffic-signs are written in Hungarian and German. Ennek következtében a városban a legtöbb utca-és forgalmi jelek vannak írva a magyar és a német.


számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!