9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
10
24

Milyen erős processzorra van szükséged egy gamer PC-hez?

Azt, hogy milyen erős processzorra van szükséged egy gamer PC-hez, több tényező is meghatározza. A játékok futtatásához szükséges processzor teljesítmény függ az adott játék követelményeitől, valamint a többi alkatrész, például a videokártya és a memória teljesítményétől is.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb modern játékhoz egy erős középkategóriás vagy felső kategóriás processzor is elegendő. Az Intel Core i5 vagy i7 sorozatú processzorok, valamint az AMD Ryzen 5 vagy Ryzen 7 sorozatú processzorok jó választásnak bizonyulhatnak. Ezeken belül érdemes az aktuális generációt választani, hogy a lehető legjobb teljesítményt érd el.

A CPU órajelének, a magok és szálak számának, valamint a cache méretének is szerepe van a játék teljesítményében. Általában magasabb órajelű processzorok jobb teljesítményt nyújtanak, és a több mag és szál is segíthet a multitasking és a több szálú játékok esetén.

Ha igazán magas képfrissítésű vagy nagy teljesítményű játékokat szeretnél futtatni, illetve ha streamelni is tervezel, akkor egy erősebb processzor ajánlott lehet. Az Intel Core i9 vagy az AMD Ryzen 9 sorozatú processzorok a legfelső kategóriában kínálnak kiemelkedő teljesítményt.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a processzor kiválasztása során figyelembe kell venni a többi alkatrész összhangját is a rendszerben. A videokártya, a memória és az SSD is befolyásolja a játék teljesítményét, ezért ajánlott a rendszer egészének optimalizált összeállítása.

Összességében tehát a játékok futtatásához egy erős középkategóriás vagy felső kategóriás processzor, például az Intel Core i5 vagy i7, valamint az AMD Ryzen 5 vagy Ryzen 7 ajánlott. Ha extra teljesítményre van szükséged vagy specifikus igényeket szeretnél kielégíteni, akkor érdemes a felsőbb kategóriás processzorok, például az Intel Core i9 vagy az AMD Ryzen 9 közül választani.


Ha szeretnél egy játékhoz optimalizált PC-t, de nincs megfelelő szaktudásod vagy időd az összeállításhoz, érdemes megfontolnod gamer PC összeállítási szolgáltatásunk  igénybevételét. Ez biztosítja, hogy a géped megfeleljen az elvárásaidnak, és a lehető legjobb játékélményt nyújtsa számodra.

Ez is érdekelhet
06
08

Gamer PC frissítés: Hogyan hozd ki a maximumot a gépedből

05
18

Gamer PC vs. konzol: Melyik a jobb választás?

04
28

Hogyan mérhető a gamer PC teljesítménye?

04
08

Gamer PC overclocking: Hogyan hozd ki a maximumot a hardverből

03
28

Gamer PC konfiguráció összeállítása: Tippek és tanácsok

03
18

10 tipp a gamer PC sebességnöveléséhez

számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!