9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
11
18

Milyen az ideális gamer monitor?

Az ideális gamer monitor az, amely a lehető legjobb képminőséget és teljesítményt nyújtja, a játékos igényeihez és költségvetéséhez igazodva. A legfontosabb szempontok a következők:

  1. Frissítési frekvencia: A frissítési frekvencia megadja, hogy a monitor hányszor frissíti a képernyőt másodpercenként. A magasabb frissítési frekvencia (144 Hz vagy annál magasabb) simább és élesebb képhatást biztosít, amely előnyös lehet versenyjátékokhoz.
  2. Válaszidő: A válaszidő megadja, hogy a monitornak mennyi időbe telik egy pixel új színre váltása. A rövidebb válaszidő (1 ms vagy annál rövidebb) javítja a képernyő reakciósebességét, ami szintén előnyös lehet versenyjátékokhoz.
  3. Felbontás: A felbontás megadja, hogy a monitoron hány képpont található. A magasabb felbontás (1440p vagy annál magasabb) élesebb és részletesebb képet biztosít.
  4. Kijelző technológia: A kijelző technológia befolyásolja a képminőséget és a teljesítményt. Az IPS technológia általában jobb képminőséget biztosít, míg a VA technológia jobb kontrasztot és sötét színeket. A TN technológia a legolcsóbb, de a legrosszabb képminőséget és teljesítményt nyújtja.
  5. Egyéb funkciók: A gamer monitorok számos egyéb funkcióval is rendelkezhetnek, amelyek előnyösek lehetnek a játékosok számára. Ilyenek például a FreeSync vagy G-Sync technológia, amelyek segítenek kiküszöbölni a képszakadást, valamint az állítható állvány és a sötétítési funkciók, amelyek javíthatják a képminőséget.

Ha szeretnél egy játékhoz optimalizált PC-t, de nincs megfelelő szaktudásod vagy időd az összeállításhoz, érdemes megfontolnod gamer PC összeállítási szolgáltatásunk  igénybevételét. Ez biztosítja, hogy a géped megfeleljen az elvárásaidnak, és a lehető legjobb játékélményt nyújtsa számodra.

Ez is érdekelhet
06
08

Gamer PC frissítés: Hogyan hozd ki a maximumot a gépedből

05
18

Gamer PC vs. konzol: Melyik a jobb választás?

04
28

Hogyan mérhető a gamer PC teljesítménye?

04
08

Gamer PC overclocking: Hogyan hozd ki a maximumot a hardverből

03
28

Gamer PC konfiguráció összeállítása: Tippek és tanácsok

03
18

10 tipp a gamer PC sebességnöveléséhez

számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!