9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
07
16

Mi az az SSD?

A SSD (Solid State Drive) egy olyan adattároló eszköz, amelyben nincsenek mozgó alkatrészek, ellentétben a hagyományos merevlemezekkel (HDD). Az SSD egy speciális memóriachipből épül fel, amely flash memóriát használ az adatok tárolására.

Az SSD-k gyorsabb adatelérést és adatátvitelt biztosítanak a merevlemezekhez képest, mivel nincs szükségük mechanikus mozgásra az adateléréshez. Ennek eredményeként az adatok gyorsabban olvashatók és írhatók, ami gyorsabb rendszerindítást, programok betöltését és fájlátvitelt eredményezhet.

Az SSD-k csendesek és megbízhatóbbak is lehetnek, mivel nem sérülhetnek meg mozgó alkatrészek vagy mechanikus ütések miatt. Emellett az SSD-k energiahatékonyabbak is lehetnek, ami hosszabb akkumulátor-üzemidőt eredményezhet hordozható eszközökben, mint például laptopokban vagy okostelefonokban.

Az SSD-k különböző formátumokban érhetők el, például 2,5 hüvelykes meghajtók laptopokhoz, M.2 meghajtók ultrabookokhoz vagy PCIe kártyák szerverekhez. Az SSD-k az operációs rendszert, programokat és fájlokat tárolhatják, és jelentős sebesség- és teljesítményjavulást nyújthatnak a számítógépek és más eszközök számára.


számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!