9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
04
28

Hogyan mérhető a gamer PC teljesítménye?

A gamer PC teljesítményének mérése kulcsfontosságú ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy a gépünk képes-e futtatni a legújabb játékokat a kívánt beállítások mellett. Számos különböző eszközt és benchmarkot használhatunk a teljesítmény mérésére, de fontos, hogy megértsük, mit mérnek ezek az eszközök, és hogyan értelmezhetjük az eredményeket.

1. FPS (Frames Per Second)

Az FPS az egyik leggyakoribb mérőszám a játékok teljesítményének mérésére. Ez azt mutatja meg, hogy a videokártya hány képkockát képes megjeleníteni másodpercenként. Minél magasabb az FPS, annál simábbnak és folyékonyabbnak fog tűnni a játék.

Az FPS mérésére számos különböző eszközt használhatunk, beleértve a játékok beépített benchmarkjait, és harmadik féltől származó programokat, mint például a Fraps vagy az MSI Afterburner.

2. Frame Time (Keret idő)

A Frame Time az a időtartam, amibe telik a videokártyának egy képkocka renderelése. Minél alacsonyabb a Frame Time, annál gyorsabb a videokártya, és annál kevésbé lesz bemeneti késleltetés a játékban.

A Frame Time mérésére ugyanazokat az eszközöket használhatjuk, mint az FPS mérésére.

3. CPU Benchmarkok

A CPU benchmarkok a processzor teljesítményének mérésére szolgálnak. Számos különböző CPU benchmark létezik, mint például a Cinebench R23, a Geekbench 5, és a PassMark CPU Mark.

4. GPU Benchmarkok

A GPU benchmarkok a videokártya teljesítményének mérésére szolgálnak. Számos különböző GPU benchmark létezik, mint például a 3DMark, a FurMark, és a Unigine Heaven.

5. Játékos benchmarkok

A játékos benchmarkok olyan programok, amelyek a játékok teljesítményét mérik egy adott konfiguráción. Számos különböző játékos benchmark létezik, mint például a Metro Exodus Enhanced Edition benchmark, a Red Dead Redemption 2 benchmark, és a Cyberpunk 2077 benchmark.

A teljesítmény mérésekor fontos figyelembe venni a következőket:

Összefoglalva, a gamer PC teljesítményének mérése számos különböző eszközzel és benchmarkkal lehetséges. Fontos, hogy megértsük, mit mérnek ezek az eszközök, és hogyan értelmezhetjük az eredményeket. A teljesítmény mérésekor fontos figyelembe venni a játékok beállításait, a felbontást, a processzort, a memóriát és a videokártyát.


Ha szeretnél egy játékhoz optimalizált PC-t, de nincs megfelelő szaktudásod vagy időd az összeállításhoz, érdemes megfontolnod gamer PC összeállítási szolgáltatásunk  igénybevételét. Ez biztosítja, hogy a géped megfeleljen az elvárásaidnak, és a lehető legjobb játékélményt nyújtsa számodra.

Ez is érdekelhet
05
18

Gamer PC vs. konzol: Melyik a jobb választás?

04
08

Gamer PC overclocking: Hogyan hozd ki a maximumot a hardverből

03
28

Gamer PC konfiguráció összeállítása: Tippek és tanácsok

03
18

10 tipp a gamer PC sebességnöveléséhez

03
08

Akadozik a Gamer PC? Tippek a hibaelhárításhoz

01
18

Gamer PC: a legjobb befektetés a játékosok számára

számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!