9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
04
08

Gamer PC overclocking: Hogyan hozd ki a maximumot a hardverből

overclocking egy olyan technika, amellyel a processzor, a videokártya vagy más hardvereszközök órajele megnövelhető. Ez a megnövelt órajel gyorsabb teljesítményt eredményezhet, de instabilitást és hardverhibákat is okozhat, ha nem óvatosan végezzük.

Mielőtt elkezdenénk:

Fontos megjegyezni, hogy az overclocking nem garancia a jobb teljesítményre. Bizonyos esetekben csak minimális nyereséget eredményezhet, míg más esetekben jelentősen javíthatja a játékok teljesítményét. Az overclocking sikeressége a hardver minőségétől, a hűtési rendszertől és az Ön türelmétől függ.

Az overclocking előnyei:

Az overclocking hátrányai:

Overclocking lépései:

1. Ismerd meg a hardveredet:

Mielőtt elkezdenéd az overclockolást, fontos, hogy megismerd a hardvered specifikációit. Ismerd meg a processzorod, a videokártyád és az alaplapod modelljét. Győződj meg róla, hogy a hardvered támogatja az overclockolást.

2. Telepíts egy stresszteszt programot:

Szükséged lesz egy stresszteszt programra, amellyel a hardvered stabilitását tesztelheted. Népszerű stresszteszt programok közé tartozik a Prime95, az AIDA64 és a FurMark.

3. Frissítsd az illesztőprogramokat:

Győződj meg róla, hogy a legújabb illesztőprogramok telepítve vannak a processzorhoz, a videokártyához és az alaplaphoz.

4. Lépj be a BIOS-ba:

A BIOS-ba (Basic Input/Output System) belépve beállíthatod az overclockinghoz szükséges paramétereket. A BIOS eléréséhez indítsd újra a számítógépet, és nyomd meg a megfelelő billentyűt a beállítások menübe való belépéshez (általában a Del, F2 vagy Esc billentyű).

5. Növeld az órajelet:

Az órajelet kis lépésekben (pl. 100 MHz) kell növelni. Minden órajelnövelés után futtasd a stresszteszt programot, hogy ellenőrizd a stabilitást. Ha a számítógép instabillá válik, csökkentsd az órajelet.

6. Állítsd be a feszültséget:

Bizonyos esetekben szükség lehet a feszültség emelésére az overclocking stabilitásának biztosítása érdekében. A feszültség növelése azonban megnöveli a hőmérsékletet és a hardverhibák kockázatát.

7. Figyeld a hőmérsékletet:

Az overclocking megnöveli a hőmérsékletet. Fontos, hogy figyeld a processzor és a videokártya hőmérsékletét. Ha a hőmérséklet túl magasra emelkedik, csökkentsd az órajelet vagy javítsd a hűtési rendszert.

8. Teszteld a játékokat:

Miután beállítottad az overclockingot, teszteld a játékokat, hogy meggyőződj róla, hogy stabilan futnak.

Tippek:

**Fontos megjegyezni, hogy az overclocking érvénytelenítheti a garanciát. Ha nem vagy biztos benne, hogy mit csinálsz, akkor ne csináld


Ha szeretnél egy játékhoz optimalizált PC-t, de nincs megfelelő szaktudásod vagy időd az összeállításhoz, érdemes megfontolnod gamer PC összeállítási szolgáltatásunk  igénybevételét. Ez biztosítja, hogy a géped megfeleljen az elvárásaidnak, és a lehető legjobb játékélményt nyújtsa számodra.

Ez is érdekelhet
06
08

Gamer PC frissítés: Hogyan hozd ki a maximumot a gépedből

05
18

Gamer PC vs. konzol: Melyik a jobb választás?

04
28

Hogyan mérhető a gamer PC teljesítménye?

03
28

Gamer PC konfiguráció összeállítása: Tippek és tanácsok

03
18

10 tipp a gamer PC sebességnöveléséhez

03
08

Akadozik a Gamer PC? Tippek a hibaelhárításhoz

számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!