9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
03
28

Gamer PC konfiguráció összeállítása: Tippek és tanácsok

Egy gamer PC összeállítása izgalmas, de egyben bonyolult feladat is. Számos tényezőt kell figyelembe venni a konfiguráció összeállításakor, hogy a PC megfeleljen az igényeinknek és a játékok futtatásához szükséges teljesítményt nyújtsa.

Ebben a cikkben tippeket és tanácsokat adunk a gamer PC konfiguráció összeállításához:

1. Határozd meg a költségvetésedet:

A gamer PC összeállításakor az első és legfontosabb lépés a költségvetés meghatározása. A konfiguráció ára nagyban függ a komponensek típusától és minőségétől. Döntsd el, hogy mennyit szánsz a PC-re, és ennek alapján válaszd ki a megfelelő alkatrészeket.

2. Válaszd ki a processzort (CPU):

A processzor a PC agya, és ez felel a játékok futtatásához szükséges számítások elvégzéséért. A gamer PC-khez Intel Core i5 vagy i7 processzort ajánlunk. A processzor kiválasztásakor figyelj az órajelre, a magok számára és a cache méretre is.

3. Válaszd ki a videokártyát (GPU):

A videokártya a PC legfontosabb komponense a játékok futtatásakor. A videokártya felelős a játék képi megjelenítéséért. A gamer PC-khez NVIDIA GeForce GTX 1060 vagy annál erősebb videokártyát ajánlunk. A videokártya kiválasztásakor figyelj a memóriamennyiségre, a memória típusára és a hűtésre is.

4. Válaszd ki az alaplapot:

Az alaplap a PC „gerincét” adja, és összeköti a különböző komponenseket. A gamer PC-khez Intel Z370 vagy AMD X470 alaplapot ajánlunk. Az alaplap kiválasztásakor figyelj a processzor foglalatra, a memóriafoglalatok számára, a csatlakozókra és a bővítőslotokra is.

5. Válaszd ki a memóriát (RAM):

A memória a PC ideiglenes tárhelye, ahol a játékok és a programok betöltődnek. A gamer PC-khez 8 GB vagy annál több memóriát ajánlunk. A memória kiválasztásakor figyelj a memóriatípusra (DDR4), a memóriasebességre és a modulok számára is.

6. Válaszd ki a tárolót:

A tároló a PC állandó tárhelye, ahol a játékok, a programok és a fájlok tárolódnak. A gamer PC-khez SSD-t (Solid State Drive) ajánlunk, ami gyorsabb betöltési időket és jobb teljesítményt biztosít. A tároló kiválasztásakor figyelj a kapacitásra, a sebességre és a csatlakozási típusra is.

7. Válaszd ki a tápegységet (PSU):

A tápegység biztosítja a PC áramellátását. A gamer PC-khez 500 W vagy annál erősebb tápegységet ajánlunk. A tápegység kiválasztásakor figyelj a teljesítményre, a hatékonyságra és a csatlakozókra is.

8. Válaszd ki a házat:

A ház a PC fizikai burkolata, amelyben a komponensek elhelyezkednek. A gamer PC-khez ATX házat ajánlunk, amely elegendő helyet biztosít a komponenseknek és a hűtésnek. A ház kiválasztásakor figyelj a méretre, a hűtési lehetőségekre és a dizájnra is.

Tippek és tanácsok:


Ha szeretnél egy játékhoz optimalizált PC-t, de nincs megfelelő szaktudásod vagy időd az összeállításhoz, érdemes megfontolnod gamer PC összeállítási szolgáltatásunk  igénybevételét. Ez biztosítja, hogy a géped megfeleljen az elvárásaidnak, és a lehető legjobb játékélményt nyújtsa számodra.

Ez is érdekelhet
06
28

A hőmérséklet monitorozása gamer PC-n: Mit kell figyelni?

06
08

Gamer PC frissítés: Hogyan hozd ki a maximumot a gépedből

05
18

Gamer PC vs. konzol: Melyik a jobb választás?

04
28

Hogyan mérhető a gamer PC teljesítménye?

04
08

Gamer PC overclocking: Hogyan hozd ki a maximumot a hardverből

03
18

10 tipp a gamer PC sebességnöveléséhez

számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!