9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
05
08

A Windows 11 új funkciói, amikről eddig nem hallottál

A Windows 11 rejtett gyöngyszemei: Felfedezetlen funkciók, amik meglepnek
A Windows 11 2021-es bevezetése óta a legtöbben már megismerték a frissített Start menüt, a widgeteket, és a Snap elrendezéseket. Azonban a Microsoft bőkezűen elrejtett néhány kevésbé ismert, de rendkívül hasznos funkciót is a rendszerben, amikről sokan még nem hallottak.

1. A Windows Copilot mesterséges intelligencia asszisztens:

A Windows 11 2023-as frissítésében bevezetett Copilot a mesterséges intelligencia erejét hívja segítségül a hatékonyság növeléséhez. A funkció képes automatizálni ismétlődő feladatokat, emlékeztetőt állítani be, szöveget fordítani, sőt, kreatív tartalmakat is írhat. A Copilot a Start menüben érhető el, és folyamatosan tanulja a felhasználói szokásokat, hogy egyre személyre szabottabb segítséget nyújthasson.

2. Rendszeroptimalizálás a Gyorsítótár kiürítésével:

A Windows 11 beépített Gyorsítótár kiürítés funkciója segít felszabadítani a lemezterületet a felesleges ideiglenes fájlok törlésével. A funkció a Beállítások menüben érhető el, és manuálisan, vagy ütemezett módon is futtatható. A Gyorsítótár kiürítése nem befolyásolja a személyes fájlokat, csak a felesleges rendszerfájlokat távolítja el.

3. Fejlett jegyzetelés a Jegyzettömbbel:

A Jegyzettömb a Windows 11-ben nem csupán egy egyszerű szövegszerkesztő. A frissített verzió sötét mód támogatással, markdown formázással, és keresési funkcióval is büszkélkedhet. A Jegyzettömb mostantól többfüles is, így könnyedén válthatunk a különböző jegyzetek között.

4. Integrált Android-alkalmazások:

A Windows 11 natívan képes Android-alkalmazásokat futtatni az Amazon Appstore-ból. Ez a funkció rengeteg új lehetőséget nyit meg a játékok, a szórakozás, és a produktivitás területén. Az Android-alkalmazások telepítése egyszerű, és a Windows 11 felületén is tökéletesen integrálódnak.

5. A Windows Sandbox virtuális gép:

A Windows Sandbox egy izolált virtuális gép, amelyet kísérletezésre és tesztelésre használhatunk anélkül, hogy veszélyeztetnénk a fő rendszerünket. A Sandboxben bármilyen szoftvert telepíthetünk és futtathatunk, anélkül, hogy nyomot hagyna a valódi rendszeren.

6. A Windows Hello biometrikus bejelentkezés:

A Windows Hello a biometrikus azonosítás (arcfelismerés, ujjlenyomat) legbiztonságosabb módja a Windows 11-be való bejelentkezéshez. A funkció gyors, kényelmes, és nem igényel jelszót. A Windows Hello kompatibilis számos modern laptoppal és asztali géppel.

7. A Beállítások menü átalakítása:

A Windows 11 Beállítások menüjét átalakították, hogy egyszerűbb és intuitívabb legyen a használata. A beállítások kategóriákba rendezve, könnyen megtalálhatjuk a szükséges opciókat. A Beállítások menü sötét mód támogatással is rendelkezik.

Ezek csak néhány kevésbé ismert funkció a Windows 11-ben. A Microsoft továbbra is aktívan fejleszti a rendszert, és új funkciókkal bővíti. A felfedezés öröme a tiéd, hogy kipróbáld ezeket a rejtett gyöngyszemeket, és még hatékonyabbá tedd a Windows 11 használatát.


Frissítse rendszerét Windows 11-re szolgáltatásunkkal, vagy válasszon új Windows 11 kompatibilis PC-t a legjobb márkáktól és gyártóktól; ha régi gépe nem alkalmas a frissítésre, nálunk megtalálhatja a megfelelő alternatívát.

Ez is érdekelhet
05
28

Windows 11: Nem mindenkinek való?

04
18

Windows 11: Szebb, gyorsabb, modernebb – Megéri frissíteni?

02
28

Amiért érdemes Windows 11-re váltanod, ha biztonságra törekszel

02
18

Windows 11: 2 ok, amiért érdemes váltani, ha kreatív vagy

02
08

Amiért érdemes Windows 11-re váltani, ha játékos vagy

01
28

Windows 11: 5 ok, amiért érdemes váltani

számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!