9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
05
30

A Microsoft elismerte a hibát – érdemes egy szakembert felkeresni

A Microsoft beismerte, hogy nem tudja automatikusan javítani a Windows 10 egyik jelentős hibáját, amely a januári hibajavító frissítés telepítését akadályozza sok számítógépen. A probléma a 2024. január 9-én kiadott frissítőcsomaghoz kapcsolódik, amely egy fontos javítást tartalmazott. Ez a javítás többek között a BitLocker lemeztitkosítási megoldás sebezhetőségét volt hivatott orvosolni, és mind a Windows 10, mind a Windows 11 operációs rendszereket érintette.

Nem sikerült telepíteni a frissítéseket, de később újból próbálkozunk. Ha nem szűnik meg a hiba, és megoldást keresne az interneten vagy az ügyfélszolgálathoz szeretne fordulni segítségért, a hibakódnak (0x80070643) hasznát veheti.

Nem sikerült telepíteni a frissítéseket a hibakód (0x80070643)

 

Nem sikerült telepíteni a frissítéseket, de később újból próbálkozunk. Ha nem szűnik meg a hiba, és megoldást keresne az interneten vagy az ügyfélszolgálathoz szeretne fordulni segítségért, a hibakódnak (0x80070643) hasznát veheti.

Azonban a javítás telepítése során hiba lépett fel mindkét rendszeren, és a frissítés egyszerűen nem települt. Ennek oka a helyreállítási partíció túl kicsi mérete volt, ami megakadályozta a frissítés sikeres telepítését. Ennek következtében sok felhasználó a beragadt frissítést látja a Windows Update-ben, és reménykedtek abban, hogy a Microsoft egy új hibajavító frissítést fog kiadni a probléma orvoslására.

Most azonban a Microsoft bejelentette, hogy „automatikus”, azaz tőlük származó frissítéssel nem tudják megoldani a problémát. A felhasználóknak manuálisan kell beavatkozniuk, hogy megoldják a helyzetet. Ez a beavatkozás nem egyszerű folyamat, mivel növelni kell a helyreállítási partíció méretét úgy, hogy egy másik partícióból zsugorítással vesznek el helyet. Ehhez a Microsoft nyújt egy részletes leírást a támogatási oldalán, de az informatika világában kevésbé jártas felhasználóknak nem javasolt önállóan belekezdeni ebbe a folyamatba.

A frissítés sikeres elvégzéséhez érdemes egy szakembert felkeresni, aki el tudja végezni a partíciók átméretezését, biztosítva, hogy a helyreállítási lemezen legalább 250 MB szabad hely legyen.

Ami a Windows 11-et illeti, a hasonló problémákkal kapcsolatban a Microsoft eddig nem tett nyilvános bejelentést, így azok a felhasználók, akik ugyanezzel a gonddal küzdenek, egyelőre nem kaptak hivatalos megoldást.

Összességében a helyzet frusztráló lehet a felhasználók számára, mivel a problémát csak manuális beavatkozással lehet megoldani, ami technikai tudást igényel, és sokan kénytelenek lesznek szakemberhez fordulni, hogy megszabaduljanak a beragadt frissítéstől.

Ha segítségre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!


Frissítse rendszerét Windows 11-re szolgáltatásunkkal, vagy válasszon új Windows 11 kompatibilis PC-t a legjobb márkáktól és gyártóktól; ha régi gépe nem alkalmas a frissítésre, nálunk megtalálhatja a megfelelő alternatívát.

Ez is érdekelhet
06
18

5 ok, amiért érdemes frissíteni Windows 10-ről Windows 11-re

05
28

Windows 11: Nem mindenkinek való?

05
08

A Windows 11 új funkciói, amikről eddig nem hallottál

04
18

Windows 11: Szebb, gyorsabb, modernebb – Megéri frissíteni?

02
28

Amiért érdemes Windows 11-re váltanod, ha biztonságra törekszel

02
18

Windows 11: 2 ok, amiért érdemes váltani, ha kreatív vagy

számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!