9400 Sopron, Szt. Mihály u. 14.
info@computer66.hu
+36 99 320 664
Computer 66 – számítástechnika Sopron
Google rétékelések szerint 4.9
03
18

10 tipp a gamer PC sebességnöveléséhez

Akár profi játékos vagy, akár csak alkalmi játékos, a játékélményt nagymértékben befolyásolhatja a PC sebessége. Ha úgy érzed, hogy a géped nem bírja a legújabb játékokat, vagy akadozik a játékmenet, van néhány dolog, amit tehetsz a sebesség növelése érdekében.

1. Frissítsd a hardvert:

A leghatékonyabb módja a PC sebességének növelésének a hardver frissítése. Ez magában foglalhatja a processzor, a videokártya, a RAM vagy a merevlemez cseréjét. Ha nem biztos benne, hogy melyik alkatrészt kell frissítened, kérd ki egy szakértő tanácsát.

2. Optimalizáld a Windows beállításait:

A Windows számos beállítással rendelkezik, amelyek befolyásolhatják a játékok teljesítményét. A játékélmény optimalizálása érdekében győződjön meg róla, hogy a következő beállítások a következő értékekre vannak állítva:

3. Telepítsd a legújabb illesztőprogramokat:

A hardvergyártók rendszeresen kiadnak új illesztőprogramokat, amelyek javíthatják a teljesítményt és kijavíthatják a hibákat. Győződjön meg róla, hogy a videokártyához, a processzorhoz és a többi hardverhez telepítette a legújabb illesztőprogramokat.

4. Töröld a felesleges fájlokat:

A merevlemezen lévő felesleges fájlok lelassíthatják a PC-t. Rendszeresen törölje a felesleges fájlokat, a temp fájlokat és a nem használt programokat.

5. Vírusellenőrzés:

A vírusok és a kémprogramok jelentősen lelassíthatják a PC-t. Rendszeresen végezzen vírusellenőrzést a PC-n.

6. Defragmentáld a merevlemezt:

A merevlemez defragmentálása segíthet a fájlok gyorsabb elérésében. Rendszeresen defragmentálja a merevlemezt.

7. Használj SSD-t:

Az SSD-k (Solid State Drive) jelentősen gyorsabbak, mint a hagyományos merevlemezek. Ha SSD-t használ a játékok telepítéséhez, a betöltési idők jelentősen csökkennek.

8. Zárja be a háttérben futó programokat:

A háttérben futó programok elfoglalhatják a processzoridőt és a memóriát, ami lelassíthatja a játékokat. A játékok futtatása közben zárjon be minden felesleges programot.

9. Frissítsd a játékokat:

A játékok fejlesztői gyakran kiadnak frissítéseket, amelyek javíthatják a teljesítményt és kijavíthatják a hibákat. Győződjön meg róla, hogy a játékokhoz telepítette a legújabb frissítéseket.

10. Overclocking:

Az overclocking a processzor vagy a videokártya órajelének növelése. Ez jelentősen növelheti a teljesítményt, de instabilitást okozhat. Csak akkor overclockolja a hardvert, ha tudja, mit csinál.

További tippek:

Ha követi ezeket a tippeket, jelentősen javíthatja a gamer PC sebességét és játékélményét.


Ha szeretnél egy játékhoz optimalizált PC-t, de nincs megfelelő szaktudásod vagy időd az összeállításhoz, érdemes megfontolnod gamer PC összeállítási szolgáltatásunk  igénybevételét. Ez biztosítja, hogy a géped megfeleljen az elvárásaidnak, és a lehető legjobb játékélményt nyújtsa számodra.

Ez is érdekelhet
04
08

Gamer PC overclocking: Hogyan hozd ki a maximumot a hardverből

03
28

Gamer PC konfiguráció összeállítása: Tippek és tanácsok

03
08

Akadozik a Gamer PC? Tippek a hibaelhárításhoz

01
18

Gamer PC: a legjobb befektetés a játékosok számára

01
08

Gamer PC: a legjobb élmény a játékhoz

12
12

gamerPC karácsonyra?

számítógépre van szüksége?
Segítünk kiválasztani az ideálísat!